neljapäev, 20. detsember 2012

Koomiks "Mina ja raha"



20.detsembril autasustati Eesti Panga Muuseumis üleriiglise koomiksi joonistamise konkursi "Mina ja raha" paremaid. Minu VI k klassi õpilane Kaarel Kütt sai 12.-15.a. vanuserühmas Koomiksiseltsi eriauhinna. Palju õnne!
vt.lisaks

pühapäev, 16. detsember 2012

Jõulukaunistused klassi



I klassi kunstirühmaga kaunistasime jõuludeks klassiruumi. Valisin kujunduselemendiks suured piparkoogid. Töö oli kahepeale. Formaadiks valisin A 2. Esimene piparkook kujutas maja, teine oli laste enda valikul, kas kuusk, süda või..... Kõigepealt oli vaja joonistada valmis kujund ja ära maalida see pruuni guaššiga. Peale värvi kuivamist, oli vaja valgega peale maalida detailid. Seejärel lõikasid lapsed oma piparkoogid välja. Tulemus oli meeleolukas.
Metoodilised soovitused:-piparkookide joonistamisel tuleks lasta kujutada vaid põhivorm; lapsed kipuvad joonistama ka detaile, kuid need saab kõik hiljem lisada
-materjaliks sobib ka õhem paber, sest paksu pappi on raske lõigata ja seinale kinnitada

-klassi jõulukujundused peaksid olema küll laste enda looming, vältima peaks šabloonpäkapikkude ja kuuskede seinale panekut. Hoopis hullem on, kui õpetaja paljundab koopiamasinaga nn ilusad pildid, laspsed värvivad ära jne. Usaldama peab lapse loovust ja fantaasiat!